Pienpuhdistamo tekee jätevesien käsittelystä helppoa

Pienpuhdistamo tarjoaa näppärän tavan jäteveden puhdistukselle silloin, kun kiinteistön ei ole mahdollista liittyä kunnalliseen viemäriverkkoon. Pienpuhdistamo asennetaan maan alle, ja sieltä käsitelty vesi johdetaan purkupaikkaan.  

Pienpuhdistamon koko tulee mitoittaa käyttötarpeen mukaan: mitä enemmän jätevettä syntyy, sitä suurempi puhdistamo tarvitaan. Mikäli laite kuormittuu liikaa, sen puhdistusteho laskee. Esimerkiksi asentamamme Clewer 800S -pienpuhdistamo sopii alle seitsemän hengen talouksiin ja Clewer 1300S jopa 21 käyttäjän jätevesien puhdistukseen.     

Clewer-pienpuhdistamot ovat helppokäyttöisiä ja luotettavia, sillä niiden automaattinen etävalvonta huolehtii laitteen toiminnasta ympäri vuorokauden. Mikäli etävalvomo havaitsee vikatilanteen, se käynnistää etätoimenpiteet vian korjaamiseksi. 

Asennamme Clewer-pienpuhdistamot täyttösorapedille. Ympärystäyttö tehdään täyttösoralla ja lopputäyttö esimerkiksi puutarhamullalla. Pienen kokonsa ja kevyen rakenteensa ansiosta Clewer-pienpuhdistamot soveltuvat myös haastavaan maastoon, kuten kallioisille rinnetonteille. 

Tutustu tarjoamiimme pienpuhdistamopaketteihin >>

Pienpuhdistamolla täytät jätevesiasetuksen vaatimukset

Ympäristönsuojelulain jätevesiasetuksen mukaan kaikkien pohjavesi- tai ranta-alueella sijaitsevien kiinteistöjen tulee täyttää jätevesien käsittelyn perusvaatimukset. Jätevesiasetuksella taataan, etteivät asunnoissa ja muissa kiinteistöissä syntyneet jätevedet aiheuta haittaa ympäristölle. 

Jokainen kiinteistönomistaja vastaa itse vaatimusten täyttämisestä ja kiinteistönsä maaperän, pohjaveden sekä rannan säilyttämisestä turvallisina myös tuleville sukupolville. Nykyaikainen jätevesienkäsittely tekee myös arjesta sujuvaa ja helpottaa kiinteistön myyntiä. 

Pienpuhdistamolla asetuksen noudattaminen onnistuu näppärästi, sillä sen ylläpito on helppoa ja vaivatonta. Kesäasuntojen pienpuhdistamon tyhjennysväli voi olla jopa kymmenen vuotta, joten sekään ei aiheuta vuosittaisia lisähommia tai -kuluja. Kaiken lisäksi me hoidamme tyhjennyksen puolestasi! 

Clewer-pienpuhdistamo toimii modernilla ja tehokkaalla RBBR-teknologialla  

Perinteisesti pienpuhdistamoissa on käytetty aktiivilietettä, joka soveltuu heikosti satunnaiseen käyttöön kuten loma-asunnoille, sillä aktiivilietteen mikrobisto kuolee, kun laitetta ei käytetä. Clewer-puhdistamoissa aktiivilietteen tilalla käytetään uutta RBBR-teknologiaa, joka aktiivilietteen sijasta hyödyntää biokalvoa. 

Biokalvo sopeutuu kulloistakin kuormitusta vastaavaksi, minkä ansiosta pienpuhdistamon toiminta käynnistyy aina uudelleen ongelmitta, vaikka sitä ei käytettäisikään jatkuvasti. Näin ollen se sopii erinomaisesti myös kesämökeille tai muille kausikäytössä oleville kiinteistöille.

Clewer-pienpuhdistamoilla on CE-merkintä, eli tuotteet täyttävät EU-direktiivien vaatimukset. 

Tutustu tarjoamiimme pienpuhdistamopaketteihin >>

Tutustu RBBR-teknologian toimintaan oheiselta videolta.

    Pyydä tarjous

    Soita Clewer-myyjällemme: Mika Alitalo 040 052 7333. Tai jätä yhteydenottopyyntö: