Miksi halvin jätevesijärjestelmä ei aina kannata?

Halvin jätevesijärjestelmän ostohinta ei välttämättä tarkoita edullisinta – saati pitkäaikaisinta hankintaa. Jätevesijärjestelmän kokonaishinnassa tulee ottaa huomioon järjestelmän hinnan lisäksi myös jätevesisuunnitelman, materiaalien ja asennuksen hinta sekä elinkaarikustannukset.

Kun selvität, millaisen jätevesijärjestelmän kotiisi tai kesäasunnollesi hankit, muista kiinnittää huomiota muuhunkin kuin halvimpaan jätevesijärjestelmän hintaan. Hinnoissa on nimittäin paljon eroja, joten ratkaisevaa on, mitä maksettu hinta sisältää.

Mistä jätevesijärjestelmän hinta muodostuu?

Ensinnäkin on hyvä huomioida, sisältyykö järjestelmän asennus hintaan. Halvimpaan jätevesijärjestelmän hintaan tulee luultavasti lisätä vielä jopa hankintahinnan verran euroja ennen kuin järjestelmä on asennettu ja toimii sujuvasti. Avaimet käteen -paketeissamme asennuksen hinta sisältyy myyntihintaan.     

Järjestelmän elinkaarikustannukset puolestaan muodostuvat mahdollisten vuosihuoltojen, kuluvien osien sekä käytettävien kemikaalien ja suodatinmateriaalien hinnasta. Asentamissamme Clewer-pienpuhdistamoissa huoltoväli on jatkuvassa käytössä noin kaksi vuotta ja kausittaisessa käytössä jopa kymmenen vuotta. 

Jätevesijärjestelmän hintaan vaikuttavat toki myös kiinteistön maaperä ja se, miten paljon jätevettä järjestelmä pystyy käsittelemään. Clewer 1300S puhdistaa jopa 21 hengen jätevedet ja sopii siksi esimerkiksi rivitaloihin vesiosuuskunnille sekä kyläyhteisöille, joissa kustannus voidaan jakaa useamman maksajan kesken. 

Halvin jätevesijärjestelmä vai pitkäaikaisin ratkaisu?

Jätevesijärjestelmää hankkiessa onkin hyvä selvittää itselleen, haluaako mieluummin maksaa hieman enemmän aloituskustannuksia ja selvitä sen jälkeen pienillä kuluilla vai tekeekö mieluummin pienemmän alkuinvestoinnin, vaikka loppuhinta tulisi vuosien varrella kalliimmaksi kuin ensimmäisessä vaihtoehdossa.  

Käytä siis hetki aikaa vaihtoehtojesi puntarointiin ja kokonaishinnan hahmottamiseen. Clewer-pienpuhdistamojen suhteen on hyvä huomioida seuraavat seikat:  

  • Clewer-pienpuhdistamoa ei tarvitse jatkuvasti omatoimisesti hoitaa, sillä etävalvonta huolehtii järjestelmän toiminnasta ympäri vuorokauden.
  • Clewer-pienpuhdistamolla on pitkä huolto- ja tyhjennysväli – jopa kymmenen vuotta.
  • Clewer-pienpuhdistamolla ei ole vaihdettavia tai huoltoa vaativia lietesäkkejä.
  • Clewer-pienpuhdistamo sietää hyvin käyttökatkoksia, eivätkä sen biotoiminnot lakkaa, vaikka jäteveden tulo loppuisi. 
  • Clewer-pienpuhdistamo on energiatehokas – se käyttää hyvin vähän sähköä.
  • Clewer-pienpuhdistamon ansiosta kiinteistösi, sen maaperä ja vesistö säilyvät puhtaina ja turvallisina myös tuleville sukupolville.  

Jätevesijärjestelmän hankinta on hyvä nähdä osana kiinteistön arvon säilyttämistä: hyvin toteutettuna jätevesijärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa jopa vuosikymmeniksi eteenpäin, eikä aiheuta merkittäviä lisäkustannuksia heti lähitulevaisuudessa. Ammattiapua hyödyntämällä vältyt myös järjestelmän mitoitus-, asennus- tai sijoitteluvirheiltä, joiden vuoksi halvimman jätevesijärjestelmän valinnasta voi koitua lopulta turhan hintava hankinta.

Pyydä alta tarjous juuri sinun tontillesi sopivasta Clewer-pienpuhdistamosta! 

Mika Alitalo

040 052 7333

    Pyydä tarjous

    Soita Clewer-myyjällemme: Mika Alitalo 040 052 7333. Tai jätä yhteydenottopyyntö: